BIO

Olen Jantso Jokelin – muusikko, kirjailija ja vapaa toimittaja. Sävellän uutta musiikkia erityisesti diatonisille ja kromaattisille huuliharpuille sekä resonaattorikitaralle. Musiikkiarsenaaliini kuuluu myös turkkilaisia kielisoittimia, beatboxingia, elektroniikkaa ja monia muita vaihtuvia instrumentteja. Olen ihastunut bluesiin, arabimaailman musiikkiin ja kaikenlaiseen vaihtoehtokansanmusiikkiin.

Perinteisen keikkailun lisäksi olen säestänyt muun muassa mykkäelokuvaa, teatteria, tanssia, runoutta, animaatiota ja tuliveistostapahtumaa. Vuonna 2009 sijoituin kolmanneksi omalla sävellykselläni huuliharpun maailmanmestaruuskilpailujen Harmonica World Contestin avoimessa sarjassa Saksan Trossingenissa. Olen katusoiton Suomen mestari vuodelta 2007.

Kirjoitan myös esseitä, kertovaa journalismia, kulttuurintutkimusta ja lyhytproosaa. Olen valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopistosta pääaineena folkloristiikka, sivuaineina vertaileva uskontotiede ja North American Studies. Huuliharpun historiallisia tyylinvaihteluita käsittelevän pro graduni pohjalta olen julkaissut myös esimmäisen suomenkielisen soittimelle omistetun yleisteoksen, vuonna 2013 ilmestyneen Huuliharppukirjan.